Sådan får du luft i økonomien

Der er mange forskellige udgifter, som findes i vores privat økonomi. I et regnskab er der feks. gaver. Og der er en række områder, hvor man kan spare nogle gryn. Her er vigtige og gode tips, som du kan få uden det koster noget.

Den mest overkommelige fremgangsmåde for os til at blive stenrig på, er ved hjælp af en pensionsordning. Det udtalte en klog dame for længe side. For langt de fleste er det nominielt den mest sandsynlige metode at blive kapitalstærk på. Så man bør spekulere på, at sætte dig ind i denne opsparingsform, med de gode alternativer, der ligger i din pension.

Forsikringsdækninger er det man erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for forsikringerne. Du bør gennemtænke dine reelle behov og ikke gøre som alle andre. Der er nok forsikringer, du reelt ikke har brug for og som du godt kan være foruden. Det er en reel risiko, du må leve med. Når du har fravalgt, så gælder det om at skalere dine forsikringer ned til et basalt niveau. Skal din forsikring kun forsikre f.eks. 190.000 dkk eller kan du nøjes med en selvbetaling på 95.000 kr, hvis din egendom brænder ned ?

Private banker er også en udgift, hvor der vil være gode penge at finde. Uligheden mellem de mest kostbare og de billigste banker er astronomisk. Vi taler om, op til 3.400 kr /måned for en middelset kernefamilie og boliglån. Lån til ejerbolig er det største enkeltstående køb, som mange møder i hele sit liv. Forbrugslån er i den grad det du skal være fokuseret på, når du vil optimere din økonomi. En ting er renterne, men også handelskursen er kritisk. Lånomlægning er det, der kan accelerere din økonomiske formåen. En anden vigtig parameter er udskydelse af lån. Lån kan associeres med forcering af tid. Hvis du kan vente fx 13 måneder med at låne penge og i stedet for spare tilsvarende op i hele perioden, så har du nedbragt din gæld, men også rente udgifterne.

Er du med hos den rigtige fagforening, så får du adgang til en række fordelstilbud. Du kan også tænke over at melde dig ud. Der er for resten mange penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har tvunget valg af fagforening via lønaftalen. Men du kan selvfølgelig vælge blot at nøjes med en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan hjælpe dig med forsikringer og sundhedsordning – så overvej om det er det rigtige at spare pengene, hvis du lider af f.eks. kritisk sygdom.

Fødevarer er den post i din private finanser, som udgør den klart største andel. Hvor nogle kan fungere for et lille beløb, hver md, så er der andre personer, der forkæler sig med enorme pengebeløb på lækker take-out. Et er hvis man køber din mad ude på enten restaurant eller take-out – men den absolut store pengesynd er det mad du køber og laver derhjemme. I dette tilfælde findes der det klassiske indkøb i supermarkedet, som du slæber hjem. Uheldigvis er man underlagt for uforudsigelige køb, der resulterer i at kassekvitteringen stiger drastisk. Et godt råd er, at du køber dine mad på internettet, via de effektive e-handlende supermarkeder. Der kan du både indkøbe traditionelle madindkøb, men også de dejlige innovative tilbud på måltidskasser.

Du skal efterregne dine penge, så du skærer ned indenfor alle steder af din økonomi. Således kan du ende op med at have et meget større beløb til de dejlige ting i tilværelsen. Tusind tak fordi du læste med på min artikel.

Læs mere på Bank, Lån & Forsikring på Markedsindex.dk