Sparetips

Der er en række forskellige udgifter, der er i danskernes private finanser. I vores driftsbudget er der f.eks. tandlæge. Og der er en del poster, hvor man kan spare unødvendige udgifter. Her er vigtige og gode råd, som du kan tilgå gratis.

Den letteste måde for danskerne at blive millionærer på, er via en kapitalpension. Det fremførte en intelligent vismand en gang. For langt de fleste er det statistisk set den mest sandsynlige metode at blive velhavende på. Så man bør gennemtænke, at sætte sig ind i pensionsopsparing, med de interessante muligheder, der er i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det vi får i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du skal spekulere på dine reelle behov og ikke blindt gøre som alle de andre. Der er forsikringsdækninger, du reelt ikke behøver og som du godt kan leve uden. Det er en vurderet risiko, du må leve med. Når du har fravalgt, så handler det om at drosle dine forsikringsdækninger ned på et absolut minimum. Skal din forsikring udelukkende forsikre fx 140.000 kroner og kan du acceptere en selvbetaling på 13.000 kr., hvis din bopæl nedbrænder til jorden?

Din bank er ligeledes en udgift, hvor der kan være mange penge at bespare. Forskellen mellem de mest eksklusive og de mange billige pengeinstitutter er utrolig. Vi taler om, op imod 3.800 kr. månedligt for en normal dansk husstand plus huslån. Lån til køb af hus er det største enkeltstående køb, som mange har i hele sit liv. Mange lån er stor grad det vigtigste du skal være opmærksom på, hvis du vil forbedre din privat økonomi. Et er renteomkostninger, men også dagskursen er kritisk. Konvertering af lån er en ting, som kan forbedre din privatøkonomi. Den vigtigste variabel er forsinkelse af lån. Lån kan associeres med forcering af tid. Hvis man kan vente for eksempel 13 måneder med at låne penge og i stedet for spare ligesvarende op i tidsrummet, så har du nedbragt lånebeløbet, men også rente udgifterne.

Er du med hos den rette fagforening, så får du mulighed for en del medlemsfordele. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er for resten mange at spare på en lavpris fagforening. Nogle personer har forceret valg af fagforening igennem fagaftale. Men du kan altid prioritere kun at have en a kasse. Fagforbund kan supportere dig med både almindelige forsikringer og sundhedsordning – så overvej om det er klogt at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som fx stress.

Dagligvarer er det område i din privatøkonomi, som udgør den absolut største andel. Hvor nogle kan fungere for et småt rådighedsbeløb, hver md, så er der andre personer, som køber for gigantiske pengebeløb på fx eksklusiv take-out. Et er hvis du køber din mad ude i byen på enten bøfhus eller fastfood-levering – men den helt store pengesynd er den mad du køber og steger derhjemme. Her findes der det traditionelle indkøb i supermarkeder, som man slæber hjem. Beklageligvis er vi eftergivende for fristelser, som betyder at dosmersedlen løber løbsk. Et godt råd er, at du shopper dine madvarer på nettet, på de spændende netsupermarkeder. Der kan man enten købe normale madvarer, men yderligere også de gode fristende udvalg af måltider i kasser.

Du bør beregne dine udgifter, så du skærer ned på alle dele af din budget. Således kan du slutte med at have et langt større rådighedsbeløb til de lækre dele af livet. Mange tak fordi du så denne side.