Lån og lånemuligheder for dummies

Med lån i banker er der siden 70’erne sket en drejning i måden vi lever på. Vi gældssætter os tidligt og knokler på hele livet for at barbere rente og afdrag af på lånet.

Der er mange forskellige udgifter, som findes i danskernes private finanser. I et privatbudget er der f.eks. internet. Men der er en del poster, hvor du kan spare unødvendige udgifter. Her er en række gode finter, som du kan tilgå uden det koster noget.

Den mest sandsynlige måde for dig til at blive milliardær på, er kva en pensionsordning. Det udtalte en lærd person nøgternt. For dig er det gennemsnitligt den mest realistiske metode at blive velhavende på. Så du bør gennemtænke, at sætte sig ind i pension, med de interessante potentialer, der findes i din private pension. Her kan pensam.dk/bank anbefales.

Forsikringer er det vi køber i håbet om, aldrig at få dem benyttet. Du bør nøje tænke over dine faktiske behov og ikke gøre som andre. Der er nok forsikringer, du nok ikke behøver og som du kan leve uden. Det er en risiko, du må tage. Bagefter du har valgt, så drejer det om at barbere dine forsikringer ned til et basalt niveau. Skal din ulykkeforsikring udelukkende forsikre fx. 85.000 kr og kan du acceptere en egen betaling på 17.000 dkk, hvis lejlighed brænder ned ?

Pengeinstitutter er ligeledes et sted, hvor der kan være gode penge at finde. Uligheden mellem de mest dyrebare og de mest billige pengeinstitutter er gigantisk. Vi taler om, op mod 3.400 kr per måned for en median famillie + real kredit. Lån til køb af villa er det største isolerede køb, som mange har. Mange lån er noget man bør være fokuseret på, hvis du vil optimere din private finanser. En ting er renteomkostninger, men også lånekursen er kritisk. Omlægning af lån er noget, som kan accelerere din økonomi. Den vigtigste størrelse er afventning af lån. Lån kan sammenlignes med fremskydning af tid. Hvis man kan afvente feks. 14 måneder med at låne pengene og i stedet spare ligesvarende op i perioden, så får du dels nedbragt lånstørrelsen, men også dine renteudgifter.

Er du med hos en faglig forening, så får du adgang til en del fordelstilbud. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er nemme penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har tvunget valg af fagforening igennem lønaftalen. Men du kan jo selvfølgelig vælge kun at have en akasse. Fagforeninger kan bistå dig med alm. forsikringer og sundhedsdækning – så tænk over om det er det rigtige at spare de penge, hvis du oplever symtopmer som for eksempel stress.

Din mad er den post i din økonomi, som repræsenterer den klart største andel. Nogle kan fungere for et lille rådighedsbeløb, hver md, så er der andre personer, der bruger gigantiske summer på fx dyr mad. En ting er når du køber din mad ude på enten pizzaria eller fastfoodsted – men den rigtig store problematik er det mad du køber og bager derhjemme. I dette tilfælde findes der det klassiske madindkøb i supermarkeder, som man tager med hjem. Beklageligvis er vi gidsel for spontankøb, der betyder at kassekvitteringen vokser. Et trick er, at du shopper dine dagligvarer via nettet, på det voksende antal eSupermarkeder. Der kan man både indkøbe de daglige madvarer, men samtidig også de mange innovative tilbud på kasser med mad.

Du skal altså efterse dine penge, så du drosler ned inden for alle områder af din budget. Så kan du slutte med at være i besiddelse af et meget højere beløb til de rare dele i hverdagen. Tusind tak fordi du læste denne artikel.