Kom i gang med økonomisk optimering

Der er utallige forskellige udgifter, som går igen i det danske folks private økonomi. I ens regnskab er der fx gaver. Men der er en masse områder, hvor vi kan spare dumme penge. Her er de bedste gode tips, som du kan bruge uden beregning.

Den nemmeste metode for os til at blive rig på, er ved hjælp af en alderspension. Det udtalte en lærd person nøgternt. For os er det statistisk den mest realistiske metode at blive mange millionær på. Så vi bør overveje, at sætte sig mere ind i denne opsparingsform, med de gode potentialer, der findes i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det du får i håbet om, aldrig at få dem brugt. Du bør strikt gennemtænke dine kritisk behov og ikke blot gøre som andre. Der er forsikringer, du reelt ikke har brug for og som du godt kan undvære. Det er en reel risiko, du må leve med. Efter du har udelukket, så gælder det om at flytte dine forsikringsdækninger ned til et basalt niveau. Skal din indboforsikring kun dække feks. 50.000 dkk og/eller kan du nøjes med en egenbetaling på 19.000 kr., hvis lejlighed brænder ned ?

Din bank er også en udgift, hvor der vil være mange penge at bespare. Forskellen mellem de dyreste og de mest billige banker er astronomisk. Vi snakker om, op imod 4.100 kroner pr. måned for en median dansk husstand plus real kredit. Lån til bolig er det største køb, som man har. Kassekredit er stor grad det man skal være fokuseret på, hvis du skal optimere din økonomi. En ting er renterne, men også dagskursen er essentiel. Lånkonvertering er en ting, der kan forskønne din økonomiske formåen. En vigtigere variabel er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med eksaltering af tid. Hvis man kan vente med lån f.eks. 1 år med at låne og i stedet spare op i perioden, så får du nedbragt hovedstolen, men også rente udgifterne.

Er du med hos en faglig forening, så får du mulighed for at få en smule medlemstilbud. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er mange penge at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har forceret valg af fagforening igennem lønaftalen. Men du kan vælge kun at have en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan hjælpe dig med alm. forsikringer og sundhedsordning – så overvej om det er smart at spare de penge, hvis du lider af fx stress.

Fødevarer er den del i din økonomi, der udgør den største del. Nogle kan overleve for et beskedent rådighedsbeløb, hver md, så er der andrefolk, som bruger meget store summer på lækker mad. En ting er når du køber mad ude i byen på enten pizzaria eller take away – men den rigtig store pengesynd er den mad du køber og steger derhjemme. I dette tilfælde findes der det normale madkøb i supermarkeder, som man tager med hjem. Beklageligvis er man eftergivende for impuls køb, der betyder at dosmersedlen stiger drastisk. Et råd er, at du køber dine dagligvarer på internettet, på de nye e-handlende supermarkeder. Her kan du shoppe de daglige dagligvarer, men samtidig også de mange nye tilbud på måltidskasser.

Du skal altså efterse dine forbrug, så du sparer på alle dele af din husstandsøkonomi. Således kan du slutte med at besidde et meget større pengebeløb til de rare dele af dig hverdag. Jeg er glad fordi du læste med på bloggen.