Sådan du råd til luksus og ikke luksusfælden!

Der er flere forskellige udgifter, der går igen i danskernes privat økonomi. I vores driftsbudget er der f.eks. renteudgifter. Men der er en række steder, hvor man kan spare gode danske kroner. Her er udvalgte gode tricks, som du kan tilgå til kroner nul.

Den letteste måde for os til at blive millionærer på, er via en pensionsordning. Det postulerede en lærd person engang. For os er det gennemsnitligt den mest plausible måde at blive ved muffen på. Så man bør spekulere på, at sætte dig ind i private pension, med de potentialer, der er i din kapitalpension.

Forsikringer er det man køber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem brugt. Du bør strikt overveje dine nødvendige behov og ikke bare gøre som andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du egentlig ikke har brug for eller som du godt kan undvære. Det er en reel risiko, du må leve med. Efter du har udelukket, så gælder det om at flytte dine forsikringsdækninger ned til et bund niveau. Skal din påhængsvognforsikring kun dække fx. 120.000 kroner eller kan du acceptere en selvbetaling på 5.000 kroner, hvis dit hus nedbrænder til aske?

Banker er også et område, hvor der er gode penge at spare. Uligheden mellem de mest dyrebare og de mest lovprisende banker er spektakulær. Vi hører om, op imod 3.400 kr per måned for en middelset kerne familie plus boliglån. Lån til villa er det største enkeltstående køb, som man møder i sit liv. Udlån er stor grad den ting du bør være opmærksom på, når du skal optimere din private finanser. En ting er renteomkostninger, men også handelskursen er kritisk. Konvertering af lån er en ting, som kan forbedre din private økonomi. Den vigtigste variabel er udskydelse af lån. Lån kan forbindes med med acceleration af tid. Hvis du kan vente f.eks.. 13 måneder med at låne og i stedet for spare ligesvarende op i perioden, så får du nedbragt gælden, men også renteudgifterne.

Er du medlem hos den rigtige fagforening, så får du adgang til en smule medlemsfordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er hurtige penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget fagforeningsvalg igennem lønaftalen. Men man kan jo prioritere blot at have en akasse. Fagforeninger kan supportere dig med både alm. forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er dumt at spare de penge, hvis du haroplever for eksempel stress.

Maden er den post i din private finanser, der repræsenterer den største del. Visse folk kan overleve for et lille rådighedsbeløb, hver md, så er der andre mennesker, der bruger meget store summer på fx eksklusiv take-away. En ting er hvis man køber din mad ude i byen på enten sandwichbar eller take out – men den rigtig store pengesynd er den mad du køber og laver i hjemmet. Her er der det normale køb i supermarkeder, som du tager med hjem. Uheldigvis er danskere gidsel for uforudsigelige køb, som resulterer i at kassekvitteringen løber løbsk. Et trick er, at du køber dine madvarer på internettet, på de nye webbaserede supermarkeder. Her kan du både shoppe de normale dagligvarer, men desuden også de spændende fristende udvalg af madkasser.

Du bør altså efterse dine penge, så du drosler ned inden for alle dele af din økonomi. Således kan du ende op med at være i besiddelse af et langt sjovere beløb til de unødvendige ting i dit liv. Tusind tak fordi du så med.